AVEX SKI is not idle even in the summer, the sale of summer goods is in full swing

ZLÍN – Poslední dubnový den je oficiálně konec hlavní zimní sezony v lyžařské speciálce AVEX SKI, rozhodně ale nejde o konec faktický. Naopak, celý tým se opět vrhá do práce, aby bylo vše na další sezonu znovu perfektně připraveno.

„Ještě v květnu doděláváme servis všech lyží z půjčovny, které nám lidé vrátili. Pak následuje velká inventura, drobné provozní opravy, úklid strojů a hlavně je třeba zabalit zboží z prodejny tak, aby se na ně neprášilo,“ upřesnil za AVEX SKI Robert Šperka.

I když je prodejna AVEX SKI známá jako lyžařská speciálka, nabízí i letní zboží. „E-shop je v provozu celoročně. Během léta se snažíme zákazníkům nabídnout sortiment pro cyklistiku a turistiku. V tomto ohledu se zaměřujeme na speciality, například oblečení či helmy a další sortiment na kolo značky POC, sluneční brýle Red Bull nebo trekové hole značky Leki,“ vysvětlil Šperka. Právě letní sortiment lze aktuálně pořídit ve výprodeji.

Během léta také pracovníci AVEX SKI musejí zavést zimní zboží z předobjednávek do e-shopu, na konci prázdnin zase pomalu vybalují zimní oblečení. A také připravují novinky, které se chystají v nové sezoně zavést. „Celou zimu si všichni zapisujeme nejrůznější nápady na zlepšení. Po sezoně se pak k těmto poznámkám postupně vracíme a nejlepší nápady se snažíme přivést k životu,“ doplnil Šperka.

Přestože zimní sporty jsou pro tým AVEX SKI velkou vášní, v sezoně moc času na dovolenou nezbývá. Proto se všichni snaží nabrat síly na další zimní pracovní maraton a užívají si trochu relaxu právě v létě. Každý po svém. Někdo vyráží na hory, jiný na jachtu, další se věnuje vodnímu lyžování, tráví čas jako instruktor na táboře, nebo využívá pár dní volna k tomu, aby se více věnoval rodině a svým dětem. „V zimě si moc neodpočineme, tak se snažíme si to v létě trochu vynahradit,“ uzavřel Šperka.