Jak pečovat o vybavení v průběhu sezóny (vlastní i vypůjčené)

  1. Lyže po každém lyžování co nejdříve osušte a umístěte do suché místnosti. Nikdy nenechávejte mokré lyže v rakvi, nebo obalu na lyže. Rezavé hrany nevydrží tak dlouho ostré a lyže musí dříve do servisu.

    Náš tip: Vždy používejte pásky na lyže (jak u špice, tak paty lyže). Zabráníte tak nechtěnému kontaktu skluznice a hran lyží (tupení hran, poškrábání skluznice).

  2. Lyže pravidelně voskujte. Pouze pravidelně voskovaná lyže zajistí dobrý skluz a požitek z jízdy (nelepí se sníh na skluznice). Pravidelným voskováním zároveň ošetřujete (konzervujete) ocelové hrany, které jsou méně náchylné k rezivění.

    Náš tip: Lyže si můžete kdykoliv navoskovat kapesním tekutým voskem TOKO EXPRESS MINI, jehož součástí je aplikátor s leštící hlavicí. Nutná výbava každého lyžaře.

  3. Nabruste si boční a spodní hranu. Lyže vám již nedrží na ledu či tvrdém podkladu? Pořiďte si tento jednoduchý praktický nástroj, kterým si na horách udržíte hrany v kondici.

    Náš tip: SWIX 6-wayx tuner sada. Po 5-7 dnech lyžování si přibruste boční i spodní hranu. Sada obsahuje kámen i diamant, pro finální vyleštění a tuning hrany.

  4. Lyžáky musí být vždy suché. Pokud si lyžáky dobře nevysušíte, budou vám druhý den mrznout prsty! K vysoušení používejte elektrický vysoušeč s UV lampou proti zápachu. Nikdy nevytahujte ze skeletu vnitřní botičku - sušení botičky mimo skelet deformuje vnitřní botu! Po vyzutí se z lyžáků, vždy zapněte přezky, lyžáky se vám budou druhý den lépe zapínat.

    Náš tip: K vysoušení bot si pořiďte SIDAS DRYWARMER PRO USB s UV lampou proti zápachu a možnosti si vysušit i rukavice, které potřebují stejnou péči jako lyžáky.

 

Do půjčovny

pece-o-lyze_1

x

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení