Proč používat kvalitní vložky do bot od SIDASu? Máme pro vás vysvětlení

Problémy s bolestmi nohou dokážou člověku velmi znepříjemnit život. Chůze je nepohodlná, neplynulá a unavující. Deformity chodidla ovlivňují nastavení kloubů od kotníku po krční páteř a mají tak vliv na držení celého těla.

Běžně komerčně prodávaná obuv často není optimální z hlediska opory nohy. Mnohdy není věnována dostatečná péče podepření podélné nožní klenby. Zejména u že, které nosí vysoké podpatky je přetěžovaná příčná klenba, která není dimenzována na přenášení většiny váhy těla. Přetížení je způsobeno změnou úhlu plosky nohy. U lodiček s úzkou špičkou zase vybočuje palec směrem k ostatním prstům. Tím se poruší stabilita nohy, protože zase palce je jedním ze 3 opěrných bodů plosky nohy. Noha má snahu vbočit na vnitřní stranu a oplošťovat se.

Nejčastější příčinou plochonoží, kromě vrozených dispozic, je dlouhodobé přetěžování nožních kleneb. Těžkou a namáhavou prací, sportem, nošením nevhodné obuvi, atd. Lehčí stupně plochých nohou, kdy nezatížená noha ještě drží klenbu, ale pod zatížením se bortí, lze poměrně snadno korigovat, podepřením kleneb. Těžší případy s nohou totálně plochou, s otlaky a patními ostruhami se korigují obtížněji, vybráním pod ostruhou a vkládáním korekčních členů. Proto je důležité věnovat zvýšenou pozornost zejména prevenci. Nejjednodušším řešením je nošení kvalitních vložek do bot, které optimálně podepřou nožní klenbu, fixují nohu v obuvi a vedou ji pod optimálním úhlem.

V poslední době se také věnuje pozornost, pohlcování rázů způsobených chůzí a zpětnému odpružení při odvalu chodidla od podložky. Kvalitní vložky do bot tak chrání nohu před vznikem plochonoží a celkově zvyšují komfort chůze.

Do servisu

Od roku 1975 si francouzská firma SIDAS vybudovala přední mezinárodní postavení v oblasti přizpůsobování vložek do sportovní obuvi s vložkami Conform'able a v lékařském sektoru vložkami Podiatech.

  • Jádro společnosti tvoří SIDAS Research & Development, oddělení pro výzkum a vývoj.
  • Firma SIDAS vlastní 27 patentů a 83 mezinárodních obchodních značek.
  • SIDAS Conception je centrum spojující práci vývojových a marketingových teamů
  • Firma SIDAS úzce spolupracuje s odborníky v oboru na zlepšování výrobků.
  • Pediatrická centra spolupracují s atlety na vývoji dalších produktů.
  • Technologické centrum firmy SIDAS, otevřené v roce 2001 spojuje výrobu, servis, sklad a expedici.
  • Firma SIDAS spolupracuje s výrobci obuvi na projektech nebo poskytováním know-how.