Lyžařské túry a lyžování v Kosovu s Pamír 7000

Jarní sníh v největším kosovském lyžařském středisku Brezovica. Skvělé komfortní ubytování pod horami. Konec března by měl zajistit krásné jarní počasí.

Termín: 19. - 25. března 2024

Cena: 6990 Kč

Harmonogram zájezdu

  • 1. den, odjezd z ČR v odpoledních hodinách z Ostravy
  • 2. den, příjezd do Kosova, během dne návštěva kosovských zajímavostí - začneme u památníku bitvy na Kosově poli, tzv. Gazimestanu, přejedeme na nedaleké římské vykopávky Ulpiana a jeskyně Gadime, oběd si dáme v městečku Kačanik s pevností a pak už odjedeme do hor, do střediska Brezovica na ubytování
  • 3. - 5. den, lyžařské túry na hřeben pohoří Šar (Sharri), na vrcholy Piribreg, Jezerski vrh a další. Kdo by měl zájem, může se věnovat i lyžování na zdejších sjezdovkách (už nyní je na nich hromada sněhu, večer vždy večeře v restauraci a ubytování
  • 6. den, cesta zpět do ČR

Cena zahrnuje: dopravu mikrobusem (7 osob), průvodce, mapové materiály, pojištění CK proti úpadku, organizační zabezpečení, ročenka VERTIGO.

Cena nezahrnuje: ubytování v hotelu v Brezovici, pojištění není součástí ceny zájezdu, každý klient si řeší vlastní zdravotní/úrazové pojištění sám.

Nutné vybavení: lyžařské a skitouringové vybavení.

Náročnost: jedná se o jednodenní túry zvládnutelné běžným lyžařským turistou.

Komunikace, elektřina: celou dobu bude pokrytí mobilním signálem.

Zdraví: vedoucí akce je proškolen Horskou službou ČR pro poskytnutí první pomoci v horách. Má s sebou klasickou lékárničku. Každý je povinen mít s sebou osobní lékárnu s následujícím složením: obvaz obyčejný i elastický, náplasti, léky proti horečce (Paralen), bolení hlavy (Ibuprofen) a průjmu (Endiaron, Reasec, Imodium, Ercefuryl či jiné). Na akci není problém s kvalitou pitné vody. Na akci není nutné žádné očkování.

Místní útrata: doporučujeme kapesné 150-200 EUR.

Formality: na výpravu stačí občanský průkaz. Zájemce o účast vyplní přihlášku a odešle ji do CK (stačí elektronicky), dále postupuje dle pokynů CK.

Akce: http://pamir7000.cz/brezovica.html
Přihlášky posílejte na: robert@avexski.cz