Všechno kolem zdražuje. AVEX SKI ale drží ceny při zemi, zůstávají na loňské úrovni

ZLÍN – Na české domácnosti se v poslední době valí jedna pohroma za druhou, alespoň co se zdražování týče. Ve zlínské lyžařské speciálce AVEX SKI ale k žádnému zdražení letos nedojde, což může mnohým znít jako zpráva z jiného světa. Přijďte se přesvědčit, půjčovna lyžařského vybavení už funguje na plné obrátky. A vzhledem k tomu, že letošní lyžařská sezona vypadá slibně, není radno s půjčením setu na sjezdové lyžování, běžky nebo skialpinismus příliš dlouho otálet. Pokud totiž budete na lyžařské vybavení myslet včas, zajistíte si tím maximální výběr vhodného vybavení.

„Půjčovnu jsme během covidové přestávky opět zmodernizovali. Zbavili jsme se starších kousků, takže lidé u nás nenatrefí na lyžařské vybavení starší čtyř let,“ poznamenala vedoucí prodejny AVEX SKI Adéla Běťáková.

Lyžařské sety si mohou zájemci přijít vypůjčit buď přímo do kamenné prodejny v ulici Smetanova 2401, nebo si mohou vybavení vybrat v pohodlí domova prostřednictvím on-line půjčovny a do kamenné prodejny si pak zajít vše jen vyzkoušet, případně vyměnit. I on-line půjčovna doznala během letní přestávky změn. „On-line půjčovnu jsme během letní pauzy vylepšili, takže je nyní přehlednější a uživatelsky přátelštější. Kromě kompletní nabídky zde nechybí ani podrobný návod, jak se poměřit a převážit, aby si každý mohl i na dálku vybrat přesně to, co potřebuje,“ doplnila Běťáková.

Půjčovna AVEX SKI aktuálně nabízí více než 700 párů lyží, a to jak pro dospělé, tak i děti od zhruba 2,5 let věku. Dětský set vyjde na 1 790 korun na celou sezonu, carvingový pro dospělé na 2 650 korun. Perfektně seřízené a nabroušené lyže, lyžařské boty a hůlky si můžete ponechat až do konce dubna. Za helmu a brýle si pak k základní ceně připlatíte 550 korun navíc.

Tip: Stáhněte si omalovánku AVEX SKI Team, kterou máme pro vaše děti v půjčovně k dispozici.

Loňské ceny se navíc netýkají jen půjčovny lyží, ale také servisu. „Úsloví, že kdo maže, ten jede, platí u lyží dvojnásobně. Kdo si chce skutečně kvalitně a hlavně bezpečně zajezdit, neměl by servis lyží podcenit. Používáme špičkový automat Montana a do pořádku dáme nejen sjezdové lyže, ale i běžky nebo snowboardy,“ konstatoval šéf servisu AVEX SKI Robert Šperka.

Takzvaný malý servis vyjde na 390 korun, pokud někdo bude vyžadovat i opravu skluznice, zaplatí o stovku více. A i servis lze dopředu objednat prostřednictvím webových stránek AVEX SKI. Na své si přijdou i profesionálové. AVEX SKI totiž nabízí také tzv. sportovní či závodní servis. „Díky speciálnímu automatu Montana Race Edge zvládneme připravit hrany lyže ve špičkové kvalitě. Hrana je potom opravdu velmi ostrá, což náročnější lyžaři ocení,“ dodal Šperka.